ELÉRHETŐSÉGEK

1031 Budapest,
Nánási út 53.

HAJÓBÉRLÉS:
06 20 573 2162

Rátkai János
06-20-9436-521

E-mail:
rse@enternet.hu

Adószám
18040551-1-41

Kezdőoldal
Egyesület
Hajókölcsönzés -szállítás
Városnéző kenutúrák
Fitness
Szállítás - buszbérlés
Színpad
Római Parti Hírek
Fotóalbum
VII. Római-parti Halászlé Fesztivál 2016
Kusen Dojo

KEMPO (KUSEN DOJO)
Ifi és felnőtt edzések az R...SE-ben

Minden kedden és csütörtökön
16:30-18:00 óráig
ifi és felnőtt kempo edzés
az RSE tornatermében.

Olyan fiúk es lányok jelentkezését várom (14 éves kortól), akik szeretnének megismerkedni egy komplex harcművészeti stílussal, melyben a küzdelem mellett (ütések, rúgások, dobások, földharc technikák), különböző más technikai elemekkel is (formagyakorlatok, önvédelem) megismerkedhettek.

Kövess minket a facebookon! www.facebook.com/KusenPaleolitDojo

Érdeklődés, és jelentkezés a helyszínen, és a 06 70 317-7674 tel.számon Pintér Leventénél.

Kusen Dojo

Az ősz meghozta a beérett szövetségváltást...

...Történt az életben, hogy "el kellett hagynunk" a ZBKK szövetséget, viszont szerencsére szívélyesen fogadtak minket a Magyar Kempo Szövetségnél, ahol ugyanolyan erővel és elszántsággal fogunk helytállni, mint a múltbélieknél...

A Shihannal...

Remélem, hogy valamennyiükben megmarad majd az a versenyszellem, ami mindig is jellemezte a dojonkat, és példamutatóan haladnak majd az úton az esetleges új tanítványok előtt! A jelenlegi szövetség eseménynaptára is tele van jobbnál jobb versenyekkel, szemináriumokkal, mindenféle harcművészettel kapcsolatos programokkal; és mindenki megtalálhatja a magának való fizikális, lelki, szellemi megmérettetést. Az elmúlt időszakban is rengeteget fejlődtek a srácok technikailag, és mentálisan is; egyszóval jó irányba haladunk rendületlenül! Már a szövetség nagy mestere, Shihan Lovász Gábor is megtisztelt minket jelenlétével, és levezetett nekünk egy jó kis önvédelmi edzést. Nagyon közvetlen, kedves embert ismertünk meg személyében, és úgy érzem, hogy a szimpátia kölcsönös volt. Két szorgalmas tanítványommal...
Edzés után átbeszéltük, hogy a jövőben mi vár ránk, és egy kempos kézfogással el is kezdtük a közös munkát. A szövetségváltás miértjéről nem is kívánok semmit mondani, csak egy szösszenetet a harcművészről az én szemszögemből: A harcművészt az különbözteti meg egy sima edzőtől, hogy az irigységet, a gyűlöletet, és a gőgöt messzemenően elkerüli, és még véletlenül sem lép a küszöbére...

Pintér Levente

2012. október - RPH 2012/7. szám

Kusen Dojo

Itt van az ősz, itt van újra...

Szeptemberrel ismét kezdenek visszatérni a nyáron kissé ellustult kempokák; igaz néhányuk a nyári hőségben sem adta fel, sőt a 35 fokos forróságban is eljöttek futni, ugrálni a szabadba, de a többségük kihasználta a vakációt...
Remélhetőleg az őszi-téli versenyekig újra összeszedik magukat, hogy ismét bebizonyíthassák azt, hogy igazi fáradhatatlan harcosok. Mert ugyebár az elmúlt "röpke" két év alatt, sok-sok kupát és érmet tudhattak magukénak. A szabadtéri, főleg futásos erőnléti edzésekkel még barátkozniuk kell, mert nem mindegyikőjüknek fűlik rá a foga, de idővel rájönnek majd, hogy ez is fontos eleme a harcművészeteknek, nem beszélve arról, hogy ilyenkor egy meditatív állapotot is el lehet érni, amikor egyszerűen nem érezzük a fáradságot, sőt, szinte eufórikus állapotba kerülhetünk természetesen a szó pozitív értelmében. Edzéskor is rengeteget számít az ember lelkiállapota, az befolyásolja a teljesítményét, küzdeni akarását. Viszont ugyanakkor edzéssel javítható is a lelkiállapotunk, ha a gondolkodásunkkal el tudjuk érni, hogy a feladatokra koncentráljunk. A gondolkodás és a lelkiállapot meg függhet a táplálkozásunktól, és vitaminfeltöltöttségünktől. Tehát ez egy amolyan körfolyamat, amit érdemes szem előtt tartanunk. Szóval mindent bele srácok!

Pintér Levente

2012. szeptember - RPH 2012/6. szám

paleo

Edzés paleo módon

Szerencsére már egyre elterjedtebb a paleolit étrend és életforma a sportolók körében is. A környezetemben is sikerült "megfertőznöm" jó pár embert, és boldogan hallom vissza, hogy igen, tényleg hatásos, mind a fogyásban, s mind a jó közérzet és energiaszint fenntartásában. Először szinte mindenki ódzkodott a behatárolt élelmiszerek miatt, és lebiggyedt a szájuk, mikor meghallották, hogy az évek, évtizedek alatt megszokott finomságokat el kell felejteni; de idővel rájöttek, hogy ez járható út, teljes mértékben megtalálható benne szinte minden étel, amit előtte is szerettek, csak egészséges formában; vagy új gasztronómiai szokásokkal ismerkedtek meg a paleo által. Körülbelül egy, vagy maximum két hónap, ami nehézkes, de megéri, mert utána sokkal jobb lesz minden; és szó szerint minden...! Egyre karcsúsodó, de ugyanakkor erős testet kapnak cserébe, mint feljebb említettem jobb, kiegyensúlyozottabb közérzettel, ezáltal a sportban és minden téren kimagaslóbb teljesítménnyel bírnak, mint azelőtt... A porok formájában bevitt, általában tejsavó fehérjét felváltja a nagyobb mennyiségű hús és tojásfehérje, a vitaminok meg ugyanúgy fontos szerepet játszanak, mint az előző étrendünkben, sőt, még annál is többet fogyaszthatunk. Mivel az élelmiszerek felszívódása is hatékonyabb, a vitaminszintünk is magasabb lesz, ezáltal gyorsul szervezetünk regenerálódása is. Erősebb immunrendszert tudhatunk magunkénak, és a pozitív változást elménk működésében is észrevehetjük. Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy a paleolit táplálkozás mellett erőssé, fürgévé, karcsúvá, mentálisan összeszedetté válunk, amit az edzőtermen kívül a hétköznapjainkban is hasznosíthatunk.

Azt javaslom, hogy éljünk és eddzünk paleo módon, egészségesen!

Pintér Levente

2012. július - RPH 2012/5. szám

Sárosdi Ifi-Junior OB beszámoló

Kusen Dojo

Maroknyi csapatunkkal mi is lenéztünk a Sárosdon megrendezett Ifi-Junior Országos Bajnokságra, mondhatni több sikerrel... Igaz csak hárman neveztek a srácok, név szerint Forgács Máté, Krecsmár Zsombor, és Richter Péter, de így is négy darab bajnoki címért járó aranyszobrocskát, és két ezüstérmet hozhattunk haza. Máté már a verseny legelején a forma­gyakor­latáért megkapta első szobrocskáját, utána a földharc számban verte könnyedén két ellenfelét. Zsombika lenyűgöző önvédelmével lett ezüstérmes, csak egy barna öves csapat tudta megelőzni. Földharcban szintén hozott egy ezüstöt, pedig nem voltak gyengék a srácok. Ezek után Petikének jött elsőrangú debütálása földharcban; neki is két ellenféllel kellett megküzdenie, de könnyedén vette az akadályokat, és mindkettőt kopogtatta. És végül, de nem utolsósorban ismét Zsomboré volt a főszerep, B-fullban küzdött meg nálánál idősebb, mi több jócskán erősebb ellenfelekkel. Az elsőt egyhangú pontozással verte, a második fickó meg elég keményen lerohanta, és a sok szabálytalan technika közepette az egyik térdrúgás csúnyán fejen találta amitől el is szédült. Itt már nem engedhettem tovább, de szerencsére a bírók is jól látták a brutális rúgást és leléptették az ellenfelet, így kiosztották nekünk a negyedik szobrot is. Zsombi nem így képzelte el, de ennek így kellett történnie! Összefoglalva; jó kis versenyen vagyunk túl, mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat, és az eredmények is magukért beszélnek.

Remélem ezeket látván a dojo többi tagját is ösztönözzük a mielőbbi versenyzésre! Szép volt srácok!

Pintér Levente

2012. május - RPH 2012/3. szám

Kusenesek Fehérváron

Kusen Dojo

Március 31-én szombaton a mi kis csapatunk (2+1fő) is képviseltette magát a Fehérvár Kupán, ahonnan sok tapasztalatot szerezve, boldogan térhettünk haza... Fehér Lacikának ez volt a legelső földharcversenye, és két kemény küzdelem után bronzérmet akasztottak a nyakába. Forgács Máté két versenyszámban is elindult (földharc, B-full) és igen sok ellenféllel kellett farkasszemet néznie, de ez sem okozott neki problémát. Földharcban az előkelő harmadik helyen végzett, és a B-viadalban nem kevés sérülés mellett sikerült elhoznia a legjobbaknak járó kupát. Simó Szabi, aki egyébként a Nap fiainak egyik oszlopos tagja, A-viadalban mérettette meg az erejét, ami egy szépen csillogó ezüstérmet hozott neki.

Ezúton is gratulálok a srácoknak, nagyon keményen küzdöttek, tehát ez is bizonyítja, hogy a Kusen név nem hiábavaló!
OSU

2012. április - RPH 2012/2. szám

Krecsmár Zsombor és Molnár Zsombor

Újabb sikeres övvizsga a Kusen Dojoban 

2012. február 19-én vasárnap megtörtént az idei első (citrom-narancs), a Kusen Dojo életében a második övvizsga. Klubunkat a két Zsombi (Molnár és Krecsmár) képviselte, akik apait-anyait beleadva küzdöttek a következő (10.Kyu) fokozatért...
Krecsmár Zsombor, Molnár Zsombor
és középen edzőjük Pintér Levente A vizsga nem volt könnyű, de kellemesen elfáradva, diadalittasan tértek haza a legények. 
Ezúton is gratulálok a srácoknak, és remélem a következő övvizsgán már kicsit nagyobb létszámmal képviseltetjük magunkat!

2012. március - RPH 2012/1. szám

Beszámoló az Eger Kupáról dióhéjban

Megvolt az őszi verseny is Egerben, melyen 2+1 fővel képviseltettük magunkat. A plusz 1 fő Simó Szabi (balra), aki a Nap Fiai Dojo ígéretes "tanulója", csak gyakran edz nálunk is. A másik két fő, akik viszont kizárólag a mi fiaink, Forgács Máté (középen), és Krecsmár Zsombor (jobbra) szintén tehetséges tanítványok, és egyúttal versenyzők is. Szabi grapplingben mérettette meg magát, ahol nagyon ügyesen tette a dolgát, és az előkelő második helyen végzett. Mátéra is nagyon büszke vagyok, mert rendíthetetlenül ment előre (szintén grapplingben), csak kisebb malőrök miatt maradt le a dobogóról, de így is a negyedik helyen végzett. Zsombor előtt meg le a kalappal, aki 14 évesen bevállalta azt, hogy felnőttekkel mérje össze az erejét, mi több két versenyszámban is elindult. (grappling, B-full kontakt) Sajnos nála is az volt a probléma, hogy más kor- és súlycsoportba tették be. Mátéval is hasonló volt a helyzet, mert 77kilós kezdő létére, kapott egy 80 pluszos, haladó ellenfelet is. De Zsombi szintén negyedik lett mindkét versenyszámban.
Ezúton is gratulálok nekik az eredményeikhez, és a hihetetlenül hatalmas szívükhöz, akaratukhoz, amit a páston teljesítettek!

Eger Kupa - Simó Szabi, Forgács Máté és Krecsmár Zsombor

2011. november - RPH 2011/7.

Készülünk az Eger Kupára (Kusen Dojo)

A srácok már alig várták a szeptembert, no nem az iskolakezdést, a KEMPO volt az, aminek a hiánya erős lelki, és fizikai fájdalmat okozott nekik. Na de újra belehúztunk, ugyanis vészesen közeledik az ősz első megmérettetése, az Eger Kupa.

Ez szintén egy felnőtt verseny, akár csak az OB volt; de a fiúkat ez cseppet sem érdekli, hatalmas elszántsággal, és egészséges önbizalommal vágnak neki az őszi szezonnak... Az edzések kemények lesznek, sok erőnléttel, de a technikai repertoárjuk is rengeteget fog fejlődni ez idő alatt.

A kempo egyik fő mottója:

MEGEDDZÜK TESTÜNKET ÉS LELKÜNKET EGY SZILÁRD, MEGRENDÍTHETETLEN JELLEMÉRT!

Mi is ezt tesszük!

2011. október - Megjelent a Római Parti Hírek 2011/6. számban

Készülünk az Eger Kupára (Kusen Dojo)

Beszámoló a ZBKK Országos Bajnokságról

A Kusen Dojo kempokáival idén debütáltunk, mondhatni hatalmas sikerrel, a Kecskeméten megrendezett Felnőtt Országos Bajnokságon. Itt még azt is meg kell említenem, hogy a srácok közül egy fő kivételével, mindenki 18 éven aluli volt. Összesen négyen indultak a legények, és két aranyéremmel, három ezüsttel, no meg rengeteg pozitív élménnyel térhettünk haza. Nagyon szépen és fegyelmezetten küzdöttek a fiúk, ami az eredményeken látszik is. Hárman grapplingben (föld­harc) mutatták meg tudásukat, és egy fő "B" full-ban indult:

Forgács Máté (földharc 1. hely, forma­gyakor­lat 2. hely), Cecei Tibor (földharc 2. hely), Varga Soma (földharc 2. hely) és Molnár Zsombor (B-viadal 1. hely).

Ezúton is gratulálok mindnyájatoknak, és remélem az őszi övvizsgán is ugyanilyen sikerrel fogtok helytállni!

2011. augusztus - Megjelent a Római Parti Hírek 2011/5. számban

ZBKK Országos Bajnokság

A Kusen Dojo első citrom övesei

ZBKK Országos Bajnokság

Az idei év legelső övvizsgáján, klubunk első "kis" harcosai is próbára tették fizikai, szellemi, és lelki erejüket is. Ami azt illeti nagyon szépen megállták a helyüket, és összeszedetten, teljes erőbedobással végigizzadták a vizsgát. Így megkapták a következő (11 kyu) övfokozatot, minek eredményeképpen büszkén viselhetik a citromsárga övet.

A képen a két sikeres vizsgázó: Krecsmár Zsombor és Terjék Krisztián, középen edzőjük Pintér Levente

Gratulálok srácok! Remélem a következő övvizsgán már többen leszünk!

Pintér Levente

2011. március - Megjelent a Római Parti Hírek 2011/1. számban

Kemposok

Egy pár mondat a kemporól:
A kempo egy ősi alapokon nyugvó a mai kor elvárásainak megfelelő, igen összetett, komplex harcművészeti stílus, melynek rengeteg alfaja létezik. Klubunkban a Zen Bu Kan Kempot oktatjuk, amit Dr. Harnos Imre 10 Danos nagymester alapított a 60-as évek vége felé. A kempo azon kívül, hogy megtanít minket harcolni, és arra, hogyan védjük meg magunkat, megedzi a testet és a lelket, egyfajta magabiztosságot ad akár az élet bármely területén. Ütésekből, rúgásokból, dobásokból, és földharc technikákból áll; és ezeket összehangolva tanulja meg használni a kempoka. Azaz teljesen életszerű, az utcán bármikor előfordulható küzdelmi szituáció sem lesz idegen a kempo gyakorlója előtt. Természetesen itt is jelen vannak a különböző pusztakezes és fegyveres formagyakorlatok, és lehetőség van elindulni évente akár több versenyen is, technikai és küzdelmi számokban egyaránt. Formaruhánk karate vagy judogi, amit az Út elején fehér öv ékesít, mely a megfelelő szorgalommal, és kitartással, besötétedhet egészen feketére. Ezzel el is árultam, hogy itt is egyfajta övrendszer működik, és évente kétszer is lehetősége van a kempokának a következő övfokozat eléréséhez, ha megfelelő a felkészültsége.Harcművészet - Bushido Nap Fiai

2007. év végi összefoglaló

Viadal 04. Profi MMA gála
A negyedik Viadal Gálára 2007. november 17-én került sor a káposztásmegyeri Jég és Rendezvénycentrumban,melyen magyarok csaptak össze szlovák versenyzőkkel.
Először kicsit nehézkesen indultak részünkről a küzdelmek, de szerencsére sikerült a srácoknak "felszívni" magukat, és a végére 6-4-re megvertük a szlovákokat. Sajnos a sensei-ünk (Tar József 2Dan) bokasérülése miatt nem tudott elindulni Martin Pagac ellen, de a helyette beugró Galambos Viktor is szépen szerepelt. Kiemelném egy másik kedves barátunk Varga Levente (Hungarian Top Team) nevét is, aki hatalmas technikai tudásával 2:17-nél karfeszítéssel kopogtatta le ellenfelét, Dusan Skondric-ot. Az egri Nap Fiai dojo egyik kiemelkedő harcosának, Balla Tamásnak nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy szerette volna, és sajnálatos módon lekopogtatták az első menetben.

American Kenpo System Világbajnokság - 2007. Nov. 10-11. Mechelen, Belgium
A biztató selejtezőbeli szereplést követően, átütő magyar sikerrel zárult a Belgiumi Mechelenben rendezett Kempo Világbajnokság (KWC).
A világbajnokságon résztvevő 21 versenyző 20 arany-, 10 ezüst-, és 4 bronzérmet szerzett A megmérettetések többféle műfajban zajlottak. Fajtái: kesztyűs full-contact, amatőr MMA, formagyakorlatok, semi-contact, és önvédelem voltak. Az R...SE-ből, és azon belül a Nap Fiai dojo-t Tóth Gergely sensei képviselte, akit a ZBK Kempo szövetség választott ki több kiváló harcos közül. Mivel Gergőnek egy aranyérem nem tétel, így kettőt is szerzett, sőt ráadásnak még egy ezüstéremmel is gazdagította a magyar versenyzők táborát. Az egyik aranyérmet kesztyűs full-contact-ra, a másikat önvédelmi bemutatójára kapta Az ezüstöt pedig tradicionális formagyakorlatával érdemelte ki. Ezúton is gratulálok neki!

XII. Hanshi Kupa, 2007. Tatabánya
A Hanshi Kupa megrendezésére December 1-én került sor, aminek a megnyitóján négy országnak hallhattuk a Himnuszát. A Hanshi Kupa egy egész napos verseny, amelyen gyermekek is összemérik tudásukat, és különlegessége az is, hogy a ZBK Kempon kívül számos harcművészeti stílussal találkozhatunk. A tatabányai sportcsarnok pástjaira felvonuló országok listája: Francia ország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország voltak. A harcművészeti stílusoké pedig a következő: Kempo, Shidokan, Shorin Ryu, Kurayfat Kempo, Karate, Jiu-Jitsu, Brasilian Ju-Jitsu, Zen Bu Kan Kempo. Az év végén megrendezett bajnokság a ZBK Kempo legnívósabb rendezvénye, ahol a csapatversenyeken kívül (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, 3 pontos küzdelem, önvédelem, földharc), egyéni, pusztakezes full-contact küzdelmeket is láthatunk.
A Nap Fiai dojo-ból egy 5 fős csapattal, és négy pusztakezes harcossal indultunk el. A csapatban résztvevők: Tóth Gergely (1Dan), Szilágyi Bence, Bach Róbert, Potyók Norbert és jómagam. Azt hiszem itt elmondhatom, hogy mindegyik versenyző kihozta magából a maximumot, ami persze meg is látszott az eredményeken, hiszen a csapatunk megnyerte a Hanshi Kupát, és az egyéni versenyzők is nagyszerűen helytálltak.
Egy ősrégi barátom, és edzőtársam Gulyás Zsolt (vale-tudo edző, Gulyás Gym, Fehérlófia SE) is elindította egyik tehetséges tanítványát (Furkó László 17év), akinek ez volt az első nyilvános megmérettetése (pusztakéz), és máris bebizonyította, hogy ott a helye a páston. Lacika kifogyhatatlan energiával, és óriási elszántsággal küzdött, aminek eredményeképp ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A csapatverseny eredményei a következők:
Férfi formagyakorlat:
1. TÓTH GERGHELY (Bushido Nap Fiai Bp.)
2. DURKÓ ZOLTÁN (TATABÁNYA)
3. KERECSÉNYI GERGŐ (SZFVÁR)
4. HOLLÓSI CSABA (Bushido Honbu Bp.)

Férfi önvédelem:
1. POTYÓK NORBERT (Bushido Nap Fiai Bp.)
2. SZÉCSI TAMÁS (Bushido Honbu Bp.)
3. IF. LÉVAI LÁSZLÓ (Gazdagrét Bp.)
4. BARABÁS BÉLA (Agacu Bp.)

Férfi földharc:
1. PINTÉR LEVENTE (Bushido Nap Fiai Bp.)
2. PINTÉR TIBOR (MÓR-TATABÁNYA)
3. KÁRÁSZI BALÁZS (Kismészáros BP.)
4. SISA KRISTÓF (Agacu Bp.)

...És a két súlycsoportban érdekelt pusztakezes helyezések:
Férfi pusztakezes full-contact- könnyűsúly:
1. CSILLAG TIBOR (SZFVÁR)
2. FURKÓ LÁSZLÓ (Gulyás Gym Bp.)
3. VÖRÖS GYULA (BP.)

Férfi pusztakezes full-contact küzdelem - nehézsúly:
1. SZŰCS ZSOLT (SZFVÁR)
2. FARKAS PÉTER (Kempo SZLOVÁKIA)
3. KOVÁCS ANDRÁS (Bushido Nap Fiai Bp.)

Továbbá, az őszi-téli hónapokban zajlottak a Thai-box Magyar Bajnokságok is, melynek ISKA ágának bajnoka lett -86kg-ban Szabó (Redman) Csaba a Twins-Gym versenyzője.
Mielőtt befejezném a cikket, egy szamurájbölcsességet megosztok Veletek.

Példakép
Kell egy példakép, akire felnézhetsz.
Akinek a sorsából erőt meríthetsz.
Akire tekintve el tudod magaddal hitetni:
igen, lehetséges, meg lehet csinálni,
és én is képes vagyok rá.
A példakép követhető:
mint a lámpás fénye, úgy halad előtted az úton.

Ám eljön a perc, amikor felnősz.
Amikor már nem a példakép mögé,
hanem mellé kell helyezned magad.
Tedd ezt tisztelettel, bátorsággal
és végtelen alázattal!
Így tudsz majd te is példaképpé válni.


Így a végére, dióhéjban összefoglalva leírhatom, hogy nagyon jól zártuk a 2007-es évet, remélve, hogy jövőre legalább ennyire lesz mindegyik sporttársunk kitartó, sikeres és egészséges!

Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

Pintér Levente

Design by kim